Hoe moet je beginnen met het schrijven van een blog?

Hoe moet je beginnen met het schrijven van een blog en wat is eigenlijk een blog?

Je wilt graag een blog beginnen maar je weet niet zo goed hoe je moet beginnen? Allereerst moet je jezelf een paar dingen afvragen:

  • Voor wie ga ik schrijven?
  • Waarover ga ik schrijven?
  • Waarom wil ik schrijven?
  • Wil ik ook nog geld verdienen met mijn blog?

Voor wie ga ik een blog schrijven?

Voor wie wil je graag je schrijven, wat is je doelgroep? Schrijf je je blog voor jezelf, voor familie of vrienden of wil je graag anderen entertainen of juist informeren over een bepaald onderwerp.

Kies vooral een doelgroep waar je je het prettigst bij voelt en waar je makkelijk voor kunt schrijven. Als je namelijk een blog hebt voor een bepaalde doelgroep maar eigenlijk heb je daar helemaal niets mee dan is het knap lastig om hier voor elke week een stukje te plaatsen.

Doelgroep-bepalen

Waarover ga ik een blog schrijven?

Kies een onderwerp dat bij je past en bij je doelgroep past en waar je gemakkelijk wekelijks een stukje kunt schrijven.

Ga je bijvoorbeeld een rondreis maken en wil je dit vastleggen en delen met je familie. Weet jij alles van duurzaam wonen en wil je dit met je doelgroep delen? Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt er wel een blog over maken.

Waarom wil ik een blog schrijven?

Deze vraag moet je jezelf altijd stellen. Waarom wil ik een blog schrijven en wat wil ik er mee bereiken?

Ik heb mijn website bijvoorbeeld over het maken van een website in WordPress en wat je daar allemaal mee kunt. Mijn grootste passie is namelijk websites maken.

Omdat ik graag mensen help met het maken van een wordpress site of het onderhouden daarvan en hier steeds vaker vragen over kreeg. Kwam ik op het idee om deze site te maken en zo iedereen die geen verstand heeft van het technische gedeelte van een website toch kan informeren.

blog-schrijven-mobiel

Wil ik ook nog geld verdienen met mijn blog?

Vandaag de dag kan niemand meer zonder internet. Iedereen kent het wel of heeft wel eens iets besteld via Bol.com.

Hierdoor kun je ook geld verdienen met je blog doormiddel van affiliate marketing. Je kunt namelijk met je blog een review schrijven over een bepaald product.

Als extra service voor de lezer kun je dan een (affiliate) linkje plaatsen van bol.com naar dit bepaalde artikel toe. Als je lezer dit artikel dan koopt ontvang je hierover een percentage, ook wel commissie genoemd.

Hoe kan ik ook geld verdienen met mijn website?

Klinkt dit je als muziek in de oren en wil jij ook een inkomen opbouwen met je website? Dat is ècht mogelijk.

Ik doe dit al jaren en heb dit geleerd met de cursus van Jacko Meijaard.

Hij is net als jij en ik met niets begonnen en heeft nu een online business dat is gegroeid van 0 naar gemiddeld 10K per maand! Hij is hèt levende bewijs dat online geld verdienen met affiliate marketing écht kan. Lees hier zijn verhaal.

In zijn video cursus legt hij op een makkelijke en duidelijke manier stap voor stap alles uit. Daarmee kun je dit stap voor stap nadoen zodat ook jij gemakkelijk een online business kunt opstarten èn online geld kunt verdienen.

Als ik het kan kan jij dat zeker!

Deel dit bericht met vrienden:

Dimphy

Mijn Passie is online marketing en met name affiliate marketing. Graag deel ik mijn kennis met jou over WordPress, zoekmachine optimalisatie (SEO), internet- en affiliate marketing