5 tips om gefocust te blijven werken

Focus houden is lastig vooral in tijden waar iedereen moet thuiswerken. Kinderen online thuis onderwijs volgen en jij aan je online business wilt werken.

Ken je dat gevoel dat je te weinig tijd hebt in een dag? Het gevoel dat je nergens tijd voor hebt en dat je tijd wordt opgeslokt door je agenda? Dat je heel druk bent geweest maar dat er niets uit je vingers is gekomen vandaag?

In deze blog deel ik 5 tips waardoor jij beter focus kan houden en meer gedaan zult krijgen zonder dat je het gevoel hebt dat je 100 ballen in de lucht moet houden.

Tip 1: Maak een to-do lijstje

Wat mij goed helpt om een goede focus te houden op een dag is om per dag een to-do lijstje te maken. Je kunt dit op papier doen of er voor kiezen om dit digitaal te doen.

Sommige maken in een notitieboekje een weekoverzicht met de taken die zij moeten doen maar ik maak graag per dag een to-do lijstje waar ik de 3 belangrijkste zaken van die dag boven aan zet.

Als er dan iets te binnen schiet wat er gedaan moet worden schrijf ik dit gewoon op mijn lijst en kan zo zien of ik besluit om dit vandaag nog te doen of door te schuiven naar een ander moment.

gefocust werken to-do lijst

Tip 2: Eat that frog

Dat doe ik morgen wel, herken je die uitspraak en gebruik je hem zelf ook vaak? Op deze manier blijft de taak vaak onnodig lang liggen en kost hij veel meer energie omdat je er onbewust toch vaak aan blijft denken.

Plan een dag in je agenda waarop je deze ‘vervelende taak’ gaat afronden. Als je deze taak hebt afgerond zul je opgelucht en happy voelen dat je deze taak eindelijk hebt afgerond.

Tip 3: Doe 1 taak per keer

Ben jij ook vaak aan het multitasken? Doe je altijd veel dingen tegelijkertijd zonder dat er echt iets af komt?

Deel je dag op in delen waarin je je alleen maar met 1 taak mag bezighouden en pas daarop je to do lijst aan. Doe bijvoorbeeld ’s ochtends alleen maar zoekwoorden onderzoek voor meerdere onderwerpen en schrijf ’s avonds de bijbehorende blogs.

Je zult zien dat er dan veel meer taken van je to-do lijst gedaan zullen zijn omdat je lekker in de drive zit van die dag.

Tip 4: Pas op voor afleiding

Zorg er vooral voor dat je niet afgeleid wordt als je met een taak bezig bent.

Werk in een omgeving waar jij niet veel afgeleid zult zijn door de dingen die om je heen gebeuren. Vooral nu iedereen veel thuis werkt is het des te belangrijker dat je zorgt dat je niet te veel afgeleid word door je omgeving (of huisgenoten).

Als dat namelijk gebeurt ben je uit je drive van waar je mee bezig was en moet je er weer helemaal inkomen, je hersenen kunnen dit niet direct dus hoppa je bent zo weer een kwartier verder.

Leg ook je mobiel even aan de kant als je met een taak bezig bent. Vooral als je de taak saai vind want dan is ons brein alleen maar naar dingen op zoek naar dingen die je wel leuk vind en hoe fijn is het dan om even weg te ‘ dromen’ op de tijdlijn van Facebook.

Daar zit ook gelijk de valkuil, voor je het weet ben je zo een uur verder en heb je nog helemaal niets gedaan.

gefocust werken tips afleiding

Tip 5: Kijk niet continu in je mail-box

Laat je niet afleiden door je mailbox. Het is heel verleidelijk om bij iedere melding even in je mailbox te kijken want het is misschien wel een mailtje van iemand die je nieuwe cursus heeft gekocht.

Een nieuw mailtje met de vraag of je wilt samenwerken als affiliate met bedrijf x wat je een super leuk bedrijf vind dus je gedachten gaan alweer op de vrije loop.

Ongemerkt kost het openen van je mailbox toch weer een paar uur van je kostbare tijd. Je wilt toch even het mailtje beantwoorden en bent zo weer een kwartier verder. Verdeel liever je dag in 2 blokken van een uur waarin je alle mailtjes gaat beantwoorden.

Wees niet bang dat je urgente mailtjes mist want als jij dit verdeeld over de ochtend en het einde van de middag zul je zien dat je binnen die 2 uur echt alle mailtjes hebt kunnen beantwoorden die urgent zijn.

Gewoon doen!

Ga gewoon eens aan de slag met deze focus tips. Je zult zien als je dit een tijdje volhoudt dat je:

  • Minder stress ervaart
  • Meer tijd overhoudt
  • Productiever bent
  • Creatievere idee├źn hebt

Met welke tip ga jij vandaag nog aan de slag? Laat het me weten in de reacties.

Anderen lezen ook:

Deel dit bericht met vrienden:

Dimphy

Mijn Passie is online marketing en met name affiliate marketing. Graag deel ik mijn kennis met jou over WordPress, zoekmachine optimalisatie (SEO), internet- en affiliate marketing