Hoe beginnen ik met affiliate marketing?

Je wilt meer tijd doorbrengen met je gezin, een leuke mama zijn en er voor jouw kinderen zijn als ze je nodig hebben. Maar je wilt ook geld verdienen, momenteel zit je in een splagaat tussen werken voor je baas en tijd vrij maken voor je gezin.

Door een online business te beginnen en je eigen geld machine te bouwen kun jij meer tijd vrij maken voor je gezin. Hierdoor kun jij werken wanneer het jou uitkomt. Omdat je business online is kun je 24/7 geld verdienen omdat je website het “werk” voor je doet.

Hoe jij dit kunt realiseren lees je in dit artikel. Eigenlijk is het niet meer dan onderstaande stappen te volgen en dit verder uitbreiden naar een volwaardige, zelfwerkende online business.

Kies een niche

Kies het onderwerp waar je je website over wilt laten gaan. Als je voor het eerst begint kun je het beste met een zo klein mogelijke niche beginnen. Dit zorgt er namelijk voor dat je niet tegen de grote namen hoeft op te boksen om bezoekers te krijgen. Je kunt altijd nog je niche uitbreiden door er een onderwerp bij te kiezen.

Voorbeeld: Je wilt graag een website beginnen over afvallen. Dan kun je het beste niet alleen het onderwerp afvallen nemen omdat hier heel veel concurrentie op zit. Kijk maar eens voor de grap in de search console van Google. Als je gratis bezoeker wilt krijgen via Google zul je je niche kleiner moeten maken. Zoals afvallen met een keto dieet.

doelgroep bepalen

Hosting en domeinnaam

Om een website op het internet te kunnen maken en bezoekers daarop te kunnen ontvangen moet je een hosting en een domeinnaam aanschaffen. Verzin een goede domeinnaam die op het onderwerp van je website slaat zoals bijvoorbeeld www.afvallenmetketo.nl of www.ketodieet.nl

Zelf gebruik ik hiervoor Neostrada. Dit is een zeer betrouwbare hosting provider en levert goede en snelle service. Een mooi bijkomstig voordeel is dat hij goed te betalen is. Dus je kunt al een website (online business) bouwen voor nog geen €50,- per jaar.

WordPress installeren

Als je je hosting en domeinnaam hebt geregeld dan moet je daar nog een CMS systeem op installeren. Met een CMS systeem heb je geen technische kennis nodig om zelf een website te bouwen.

Ik gebruik het liefste WordPress als CMS systeem. Dit is een gebruiksvriendelijke omgeving waarbij je de zogeheten WhatYouSeeIsWhatYouGet pagina’s en blog posts kunt maken. Het is net zoiets als een pagina maken in microsoft word. Iedereen kan het.

Laat je niet afschrikken door het woord installeren want dat klinkt moeilijker dan het is. Bij Neostrada kies je in een het menu voor WordPress en druk je op de knop installeren. Je volgt de aangegeven stappen en voilà, je hebt WordPress geïnstalleerd.

Thema kiezen

Nu komt het leukste van de hele pagina, we gaan het thema kiezen. Met het thema regel je het uiterlijk van je website. Kies daarbij een thema die bij je onderwerp past en die je mooi vind.

Besteed geen dagen tijd aan het uiterlijk van je website, de eerste maanden zul je nog geen bezoekers krijgen op je website. Je kunt ook altijd nog je thema aanpassen op het moment dat je gemiddeld 100 bezoekers per maand krijgt via Google.

computer met wordpress aan het werk

De eerste pagina’s maken

Als je alle voorgaande stappen hebt voltooid heb je je website online gezet. Gefeliciteerd, goed gedaan! Het is nu een kwestie van pagina’s aanmaken. Zelf begin ik altijd met een Home pagina, een blog en een contact pagina.

Op de home pagina vertel je wat meer over het product wat je “verkoopt” of waar je website over gaat. Op de blog pagina laat je alle berichten zien die je hebt geschreven en waar je je bezoekers mee zal aantrekken via Google.

Eerste berichten plaatsen

Nu ga je het leukste doen van je gehele online business. Maar dit is ook gelijk het aller moeilijkste om lang vol te houden zonder er direct resultaat van te zien. De blog artikelen plaatsen.

Schrijf over alles wat jouw ideale klant moet weten (je doelgroep). Doe dit regelmatig, bijvoorbeeld 1 of 2 keer per week, en wees hier consistent in. Hierdoor zal Google jou site oppikken en gaan ranken voor zijn doelgroep (de zoekende mens).

Om aan onderwerpen te komen kun je een zoekwoorden onderzoek doen. Bekijk waar je doelgroep naar zoekt. Zie hoeveel er per maand op gezocht wordt en wat de moeilijkheid hiervan is om er mee te ranken in Google.

Aanmelden bij affiliate netwerken

Als je een goed aantal blog artikelen hebt geschreven en je hebt een vast bezoekers aantal per maand op je website dan kun je je aanmelden bij affiliate netwerken zoals

Promoten van producten en/of diensten

Als je je hebt aangemeld bij de affiliate netwerken kun je de producten / diensten promoten waarvoor jij je hebt aangemeld. Kijk welke blogs het beste bezocht worden vanuit Google en plaats onder deze artikelen de link naar dit artikel of dienst. Als mensen dit blog artikel lezen en via die link het product / dienst kopen dan ontvang jij de commissie.

nieuwe blogpost maken wordpress

Nog meer artikelen schrijven

Gefeliciteerd, je hebt nu een online business gebouwd op basis van affiliate marketing. Nu is het zaak om dit verder uit te bouwen. Om nog meer bezoekers te genereren en daardoor meer sales te maken zodat jij meer geld kunt gaan verdienen. Dit doe je door meer relevante content (blog artikelen) te maken zodat er steeds meer mensen op je website zullen komen.

Je business uitbreiden naar een zelfstandige geldmachine

Nu je je business hebt opgezet wil je deze steeds beter uitbreiden zodat deze steeds meer zelf gaat “werken” ook op momenten dat jij er niet mee bezig bent.

Wat is er nu fijner dan wakker worden en zien dat je die dag al €1.000,- hebt verdiend. Of als je op vakantie bent dat je ziet dat je het geld van je vakantie alweer ruimschoots hebt terug verdiend.

Hierdoor kun je meer tijd doorbrengen met je gezin en dingen doen die jij graag wilt zonder dat je je tijd voor hoeft in te leveren. Kostbare tijd die je nu kunt besteden aan je gezin.

5 jaar geleden ben ik mijn online business begonnen en nu kan ik gewoon mijn kinderen naar school brengen en ophalen, leuke dingen doen en mooie momenten opbouwen. Dit alles met maar 10 tot 20 uur werken in de week.

Zo heerlijk dat ik mij niet meer druk hoef te maken over oppas en werken bij een baas. Wil je weten hoe ik dit allemaal doe en hoe je jouw online business kunt uitbreiden tot een zelfwerkende geldmachine?

Lees ook eens

Deel dit bericht met vrienden:

Dimphy

Mijn Passie is online marketing en met name affiliate marketing. Graag deel ik mijn kennis met jou over WordPress, zoekmachine optimalisatie (SEO), internet- en affiliate marketing