5 simpele SEO tips voor meer bezoekers op je website

Er zijn wel 100 verschillende “regels” waar Google naar kijkt bij het bepalen wie er op de eerste pagina mag komen. Maar met deze simpele SEO tips zul je al een heel eind komen om meer bezoekers te krijgen op je website.

Kies je nu voor SEA of toch voor SEO?

Als je begint met een website om geld mee te verdienen is het eerste doel wat je wilt realiseren altijd meer bezoekers op je website. Dit kun je op 2 manieren aanpakken. Je kunt dit realiseren door te gaan adverteren (SEA) of door zoekmachine optimalisatie (SEO).

Mijn voorkeur gaat altijd uit naar zoekmachine optimalisatie. Niet omdat dit gratis is maar voor de langer termijn visie. Als je eenmaal een positie hebt op de 1e pagina van Google zal je daar niet zo snel vanaf halen en heb je dus een constante stroom van bezoekers.

Simpele SEO tip #1: pas je permalink aan

De eerste tip is eigenlijk de belangrijkste tip van de zoekmachine optimalisatie. Pas je permalinks aan op je WordPress site. Een permalink is de link naar je blogbericht. Deze wil je zo kort mogelijk hebben op je domeinnaam. Dus geen https://www.mijnurl.nl/2020/12/zoekwoord-blog maar https://www.mijnurl.nl/zoekwoord-blog.

Om dit in te stellen ga je in je WordPress dashboard naar instellingen, dan naar permalinks. Er opent zich een pagina waar je de instellingen zet op berichtnaam, klik daarna op wijzgingen opslaan.

voorbeeld van permalinks door simpele seo tips

Bonus tip: 301 redirect

Doe dit wel voordat je je eerste blog artikelen gaat schrijven. Als Google je al geindexeerd heeft op bijvoorbeeld https://www.mijnurl.nl/2020/12/zoekwoord-blog en je past dit later aan op je website zal google deze link niet meer kunnen vinden en krijgt de bezoeker een 404 pagina. om dit te voorkomen kun je deze link via een 301 redirect omleiden naar de nieuwe link https://www.mijnurl.nl/zoekwoord-blog

Simpele SEO tip #2: optimaliseer afbeeldingen

Om je blog berichten op te vrolijken en niet zo saai te laten zijn voeg je afbeeldingen toe aan je content. Omdat dit je pagina kan vertragen dien je je afbeeldingen zo klein mogelijk op te slaan. Niet qua afmeting maar qua kb. Het liefste zit je maximaal rond de 100kb.

Om ervoor te zorgen dat Google snapt wat er op staat, Google kan immers geen plaatjes “zien”, vul je als naam van de afbeelding je zoekwoorden in (zoekwoord.jpg).

Om nog begrijpelijker te maken wat er op je plaatje staat vul je de alt-tag in van je afbeelding. Google zorgt ervoor dat als iemand een afbeelding zoekt, de alt-tag doorzocht word naar die zoekwoorden.

Ook wordt je pagina toegankelijker voor blinde en slechtziende. Het programma wat zij gebruiken om pagina’s te “vertalen” leest ook alt-tags voor.

Bonus tip: afbeeldingen verkleinen

Om de afbeeldingen te verkleinen naar minder dan 100 KB kun je het beste het programma tinyPNG gebruiken. Je plakt de afbeelding in het kader op de website en de schattige panda verkleint deze afbeelding tot waar het kan. Je klikt dat simpelweg op downloaden om de verkleinde afbeelding te kunnen gebruiken voor je website.

tiny png afbeelding voor simpele seo tips

Simpele SEO tip #3: interne links

Gebruik op elke pagina interne links naar andere blog artikelen die over hetzelfde onderwerp gaan. Hierdoor zorg je ervoor dat Google de verbanden gaat zien tussen deze pagina’s en zoekwoorden en hierdoor stijgt de autoriteit van je website.

Zorg dat je “spinnenweb” van interne links zo sterk is dat de spider van Google die je pagina crawlt niet om je spinnenweb heen kan.

Door interne links blijven bezoekers langer op je website en zullen ze meerdere pagina’s lezen voordat ze je website verlaten. Hierdoor zal jouw bounce rate zo laag mogelijk blijven en dat is weer gunstig voor je positie in Google.

Simpele seo tip #4: nieuwe content

Als er iets is waar zowel je bezoeker als Google blij van worden is het wel nieuwe content. De bezoeker zal dan regelmatig terug keren om te kijken of er al nieuwe blog berichten zijn geplaatst om te lezen.

Google ziet dat er steeds vernieuwing op de website is en het dus een actuele website betreft.

Door terugkerende bezoekers zal Google zien dat je een website bent met goede informatie. Om deze reden zal Google je belonen met een hogere positie. Zolang jij van toegevoegde waarde bent voor je bezoekers zal Google je belonen.

mobiel responsive website simpele seo tips

Simpele SEO tip #5: Mobiel responsive

vandaag de dag bekijkt bijna iedereen een website vanaf zijn mobiele telefoon of tablet. Het is dus van groot belang dat jouw website ook goed te zien is op een mobiel apparaat (tablet of mobiel).

Als je gebruik maakt van WordPress dan zit dit in 99% van de thema’s verwerkt en hoef je hiervoor geen aparte website te maken. Check dit altijd even in de details van je thema.

Momenteel is Google hier heel erg mee bezig en geeft het zelfs “strafpunten” als je website niet mobiel responsive is.

Aan de slag!

Dit waren de 5 SEO tips die jij direct kunt toepassen op jouw website om meer bezoekers te krijgen via google. Verwacht niet dat je direct volgende week resultaat ziet, een van de dingen aan SEO is dat dat ze tijd kosten.

Maar als je eenmaal een plekje op de 1e pagina van Google hebt veroverd zullen ze deze niet zo snel van je afpakken. Dus go for it, jij kunt dat!

Online marketing tornado meer bezoekers seo tips

Met dit boek kan iedereen, vanuit het niets, een succesvolle winstgevende website bouwen.

  • De meeste complete online marketing gids voor een ideale online business
  • De ideale SEO Checklist om hoger te scoren in Google
  • Haal meer leads, klanten en omzet uit je bezoekers (conversie)

Lees ook eens:

Deel dit bericht met vrienden:

Dimphy

Mijn Passie is online marketing en met name affiliate marketing. Graag deel ik mijn kennis met jou over WordPress, zoekmachine optimalisatie (SEO), internet- en affiliate marketing