Waarom kiezen voor een wordpress website?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wordpress
  • Leestijd:4 minuten gelezen

Het is gratis!

Waarom kiezen de meeste mensen voor WordPress? WordPress is helemaal gratis. Je hoeft dus geen enorme investeringen te maken om een website te beginnen. Het enige dat je nodig hebt is een host en domeinnaam.

WordPress begon in 2003 en is bedacht door Mike Little en Matt Mullenweg. Er was behoefte aan een elegant, goed ontworpen persoonlijk publicatiesysteem. Tegenwoordig is WordPress gebouwd op PHP en MySQL en gelicentieerd onder de GPLv2. Het is ook het voorkeursplatform voor meer dan 35% van alle sites op internet.

Het is gebruiksvriendelijk

Een belangrijke reden is gebruiksvriendelijkheid. Als je een website gaat of laat maken wil je natuurlijk zelf de berichten kunnen plaatsen zonder dat je daarvoor een expert nodig hebt. WordPress maakt dit mogelijk. Het dashboard (waar je je website beheert) is heel gebruiksvriendelijk.

Dashboard WordPress

De software is altijd up to date

WordPress is een open-source platform en daardoor blijft het verbeteren en vernieuwen. Met dank aan allerlei innovatieve ontwikkelaars. Er komen regelmatig nieuwe functies of plugins bij.

WordPress en zoekmachine optimalisatie (SEO)

SEO (Search Engine Optimization) is een methoden die gebruikt wordt om een website hoger in de resultaten van zoekmachines als Google, Bing en Yahoo te krijgen. Door hoger in de resultaten te staan, krijg je meer bezoekers op je website.

Het heeft heel veel mogelijkheden

Steeds vaker worden websites niet via een desktop, maar via een smartphone of tablet bezocht. Bij WordPress is dit geen probleem en de (meeste) thema’s zijn geoptimaliseerd voor zowel desktop, tablet of smartphone.

WordPress on Iphone

Met de plugins kun je je website naar je eigen wensen aanpassen. Er zijn duizenden plugins waarmee je een contactformulier, webshop of foto album kunt plaatsen. Met WordPress zijn de mogelijkheden eindeloos, er is altijd wel een plugin met oplossing die je zoekt.

Of je nu een blog wilt beginnen, affiliate website, producten wilt verkopen in een webshop of gewoon een visitekaartje wilt voor je bedrijf met WordPress kan het allemaal.

Wil jij meer weten over WordPress?

Download en lees de digitale handleidingen van WordPress in het Nederlands! Je leert stap voor stap hoe je een professionele website maakt met dit eBook. Deze handleidingen zijn gemaakt voor zowel beginners als gevorderden. Wij behandelen de basis functionaliteiten maar gaan wij ook dieper in op de geavanceerde opties.

Deel dit bericht met vrienden:

Dimphy

Mijn Passie is online marketing en met name affiliate marketing. Graag deel ik mijn kennis met jou over WordPress, zoekmachine optimalisatie (SEO), internet- en affiliate marketing