Hoe kies ik een niche?

Je wilt graag een online business starten om geld te verdienen op internet. Maar waar moet je beginnen? Je begint altijd met het kiezen van een niche. Het beste kun je hiervoor een niche kiezen met zo min mogelijk concurrentie op het zoekwoord zodat je meer bezoekers zult krijgen via Google. Meer bezoekers = meer inkomsten.

Wat is een niche?

Een niche is het onderwerp waar je website over zal gaan, het zogeheten specifieke deel van de markt waar je je op richt. Probeer altijd te starten met een kleine niche. Door je te richten op een kleiner deel van de markt, blijft het behapbaar en je marketing wordt veel gemakkelijker.

Je kunt bijvoorbeeld een website maken over huisdieren maar dat is een te groot onderwerp en je weet niet goed waar je je doelgroep kunt vinden. Door de niche nog kleiner te maken wordt het al makkelijker. Kies bijvoorbeeld voor puppy’s of nog beter voor puppy cursus als onderwerp.

niche kiezen onderwerp

Het is belangrijk om een niche te kiezen omdat je moet weten voor welke doelgroep je je website wilt gaan maken. Je kunt natuurlijk luk raak over elk onderwerp gaan schrijven maar dan weet de bezoeker niet wat het doel is van je website en zal daardoor snel verder klikken naar Google om weer verder te zoeken.

Hoe kies je een niche?

Je kiest je niche altijd zelf. Kies altijd een niche wat in jouw passie ligt. Als je een niche kiest en het is ook nog je passie merk je dat het schrijven bijna vanzelf gaat.

Dit is handig omdat het opstarten van een online business en het aantrekken van organische bezoekers (deze zijn gratis) makkelijk 6 maanden kan duren. Dus als je over iets kan schrijven waar je passie ligt het geen opgave om hierover te schrijven en zal je ook minder snel opgeven.

Je kunt voor het kiezen van je niche gebruik maken van Google trends. Dit is een service van Google en deze verzameld alle zoekopdrachten van de hele wereld. Typ ik google trends je onderwerp in en je ziet direct of er veel op gezocht wordt en wanneer er veel op gezocht wordt.

Ook kun je gebruik maken van de zoekwoorden planner van Google Ads. Hier typ je je zoek woorden in en zie je direct hoeveel zoekopdrachten deze per maand heeft en hoeveel concurrentie dit zoekwoord heeft.

Wil jij ook een online business starten en leven van het internet?

Je ziet iedereen om je heen geld verdienen met internet maar snapt niet hoe ze dat doen? Je bent slechts enkele stappen verwijderd van jouw eigen online business waarmee je financieel vrij kan zijn, eigen baas bent en dit alles met maar een paar uur per dag werken.

Lees ook eens:

Deel dit bericht met vrienden:

Dimphy

Mijn Passie is online marketing en met name affiliate marketing. Graag deel ik mijn kennis met jou over WordPress, zoekmachine optimalisatie (SEO), internet- en affiliate marketing