Behoed jezelf voor de fouten die de meeste nieuwe bloggers maken. Deze 10 fouten komt iedere blogger tegen als ze beginnen met hun website. Ik zal ze in dit artikel benoemen zodat jij ze kunt herkennen. Als jij ze herkend en je weet wat je ermee moet doen kun je ze oplossen zodat jij wel zult slagen met je website.
#1 thema, layout & branding
leg niet te veel focus op het thema, de lay-out of de branding van je website. Dit heeft nog totaal geen zin omdat je nog niet gevonden zult worden in google op je website maar enkel op je blog berichten. Pas als je meer dan 1000 bezoekers per maand zult hebben op je website zal de lay-out bijdragen aan de branding.
Het is nu van groot belang dat je content gaat maken zodat Google jouw website ziet als een autoriteit en dus je blog berichten zal gaan waarderen en gaan ranken. Dit proces zal ongeveer 6-9 maanden gaan duren voordat je überhaupt gevonden gaat worden via google. Google wil eerst zeker weten dat je een blijvende website bent voordat hij je gaat ranken en je op op pagina 1 zal laten zien bij een zoekopdracht.
Ook zal nog niemand op je website binnenkomen via je home pagina maar enkel via je blog berichten die ze op Google hebben gevonden met hun zoekopdracht. Daarom is het voor nu ook nog niet belangrijk hoe je website eruit ziet. Het belangrijkste is dat de content die je maakt echt iets toevoegt en antwoord geeft op de vraag waar jouw bezoeker naar opzoek is.

#2 doe een zoekwoorden onderzoek
Veel beginnende bloggers doen geen zoekwoorden onderzoek voordat ze content gaat schrijven en plaatsen. Het doen van een goed zoekwoorden onderzoek is erg belangrijk want daardoor weet jij waar jouw doelgroep naar opzoek is.
Als jij weet waar jouw doelgroep naar opzoek is kun je er goede doelgerichte content over maken. Als je gewoon maar lukraak wat schrijft maar er zoekt niemand naar zal dit je ook geen bezoekers opleveren.
Dus als jij begrijpt waar jouw doelgroep naar zoekt, schrijf dan een content waar je zo goed en volledig mogelijk antwoord op die vraag geeft. Dit zal ervoor zorgen dat jouw content bovenaan in Google komt en zo krijg jij meer bezoekers op jouw website.
#3 denk altijd aan jouw doelgroep
Veel bloggers geven meer om zichzelf dan om hun publiek. Je hebt een blog om je doelgroep te helpen met hun probleem maar waarom schrijf je dan alleen nog voor en over jezelf?
Dit is precies de reden waarom succesvolle bloggers nog succesvoller worden en waarom andere bloggers geen bezoekers krijgen en niet succesvol zijn. De succesvolle bloggers schrijven content voor hun publiek (doelgroep) en niet voor zichzelf.
Net zoals deze blogpost, die schrijf ik niet voor mijzelf maar voor jou zodat jij deze fouten niet meer hoeft te maken die ik al gemaakt heb. Hierdoor help ik jou aan een succesvolle website. Dat is mijn doel, jouw informeren en iets leren over het maken van websites.
#4 het kiezen van de juiste niche
Ga niet over een te groot en te breed onderwerp schrijven maar probeer de niche (het onderwerp) zo klein mogelijk te houden.
Bijvoorbeeld als je de niche afvallen kiest als onderwerp dan is dat een te breed onderwerp. Het onderwerp verkleinen naar afvallen voor studenten die in een studentenhuis wonen maakt het onderwerp al een stuk kleiner en daardoor is het makkelijker om voor te schrijven. Later als je meer bezoekers hebt kun je dit altijd nog uitbreiden met een nieuwe doelgroep.

Begin altijd met een kleine niche om het overzichtelijk te houden. Google waardeert het ook als je je bezig houdt met 1 specifieke niche en zal je daardoor als een autoriteit gaan zien in dit onderwerp en je belonen met een hogere ranking.
In een kleinere niche is een zoekwoorden onderzoek doen ook makkelijker dan voor een hele grote niche. Op het hoofdonderwerp afvallen zit heel veel concurrentie en daardoor is het (bijna) onmogelijk om met een nieuwe website te ranken in Google. Om dit op te lossen moet je dan gaan adverteren en dat kost geld, veel geld.
#5 maak een e-mail lijst
Als je dan een vast aantal bezoekers hebt per maand via google is het verstandig om een e-mail lijst te gaan maken. Met een e-mail lijst kun je je doelgroep ook op een andere manier bereiken.
It’s all in the list zoals ze zeggen. Hiermee kun jij je doelgroep direct op de hoogte brengen dat er een nieuwe blog is geschreven zodat je ook terugkerende bezoekers krijgt op je website.
Dit geeft Google een vertrouwd gevoel en zal je weer met een ranking belonen. Ook bouw je op deze manier een band op met je doelgroep waardoor het ook uiteindelijk makkelijker wordt om je product te verkopen.
Om e-mail adressen te verzamelen kun je het beste een weggever maken die mensen krijgen in ruil voor hun e-mail adres. Deze weggever moet wel waarde toevoegen want mensen geven immers hun e-mail adres aan jou. Denk aan bijvoorbeeld een 7 daagse afval challenge voor studenten in een studentenhuis.
Kom alsjeblieft niet met een nieuwsbrief button want daar zal niemand zich op in schrijven. Mensen haten namelijk een ding en dat is SPAM.

#6 maak een pakkende titel
Veel bloggers schrijven hun content en besteden hun tijd aan een zoekwoorden onderzoek. Ze schrijven een goede inleiding en denken dan: “dit wordt mijn nummer 1 in google”. Maar dan komt de finishing touch, wat moet er nu voor titel boven deze content?
Onderschat nooit de kracht van een goede pakkende titel. De titel van je content is super belangrijk. Door een pakkende titel te maken zorg je ervoor dat de mensen jouw content graag willen lezen en op juist die link klikken als deze naar voren komt in Google op hun zoekopdracht.
Als niemand uitgenodigd wordt om op jouw link te klikken omdat de titel hun vraag niet beantwoord, zal jouw master piece nooit gelezen worden en zet google je lager in de rank of nog erger.. op pagina 2.
Google wil namelijk alleen de beste content weergeven voor zijn bezoekers. Als de bezoekers van Google aangeven dat ze het stuk niet willen lezen door er niet op te klikken zal Google dat beantwoorden met een degradatie naar een lagere plaats.
Dus ga op onderzoek uit welke titels er nu al te vinden zijn als jij zoekt op jouw zoekwoorden in Google. Kijk ernaar, welke titels nodigen je uit om op te klikken? Neem deze informatie mee in het maken van jouw perfecte titel voor jouw master piece.
#7 Geef niet op, stop niet te snel
Als je een nieuwe website begint ben je helemaal blij en enthousiast over het schrijven van nieuwe content. Maar na 3 à 4 maanden is het al lastiger om goede content te vinden, laat staan gemotiveerd te blijven om nog te schrijven.
Je hebt nog steeds geen bezoekers en iets in je zegt: stop er toch mee, dit wordt niks. Je gaat jezelf afvragen of je goed bezig bent en of je wel de goede niche hebt gekozen.
Ook gaat je omgeving zich er mee bemoeien. Ze zullen zeggen: ga toch iets anders doen met je tijd dit heeft geen zin, je verdoet je tijd. Ga toch werken bij een supermarkt of neem een krantenwijk, daar verdien je meer mee. Dit is het moment waar je even doorheen moet, vanaf nu kan het alleen maar beter worden dus Houdt vol, je kunt het!!!!
Je moet je nieuwe website zien als een zwangerschap: het duurt ongeveer 6-9 maanden voordat Google je oppakt en je voor een autoriteit gaat zien in de niche. Juist omdat er zo veel nieuwe sites zijn die ermee stoppen na 3-4 maanden zul je eerst aan Google moeten laten zien dat jouw website niet een one-day-fly is. Je moet bewijzen dat jouw website echt een goede website is die zijn bezoekers de waarde geeft waar ze naar op zoek zijn.
Dus houdt vol.. elke blogger heeft dit meegemaakt. Jij kunt dit en voor dat je het weet stromen de bezoekers binnen.
#8 verdiep je in de wereld van SEO
Doe niet te weinig aan zoekmachine optimalisatie (SEO) maar doe ook niet te veel aan SEO. Verdiep je in deze wereld en gebruik de beste dingen voor jouw website. Ga SEO niet gebruiken als het magische middel om bezoekers te trekken.
Je moet SEO zien als een gebruiksmiddel niet als oplossing. Schrijf je teksten nooit alleen voor Google maar schrijf je teksten voor jouw bezoekers die op zoek zijn naar deze informatie.
Maak van de zoeker
een bezoeker
Vimmy
Je hebt 2 soorten publiek, Google en je doelgroep. Als je alleen schrijft voor Google zal je niet de vragen beantwoorden die jouw doelgroep heeft. Als jij hun vragen niet beantwoord zullen ze niet klikken op jouw link in Google en daardoor zal Google je lager plaatsen dan een concurrent.
Schrijf altijd voor jouw doelgroep én Google, waarbij de aller belangrijkste jouw doelgroep is. Als je daarbij SEO toepast zal jouw website de bezoekers krijgen die jouw content verdiend.
#9 hosting VS platform
Mijn belangrijkste tip is: maak jezelf en je website niet afhankelijk van andere platformen. Gebruik een zelf-gehoste WordPress website met een eigen domeinnaam om jouw website mee te maken.
Als je gebruik maakt van de gratis dienst op wordpress.com ben je afhankelijk van de keuzes die de ontwikkelaars van dit platform voor je maken.
Vroeger hadden we Hyves, de Nederlandse versie van Facebook. Als je ervoor had gekozen om daar je website op te maken dan had je nu een groot probleem. Hyves besloot van het een op andere moment om ermee te stoppen en de boel te verkopen aan de telegraaf media groep.
Het kan ook zijn dat de ontwikkelaars in eens besluiten om er een betaalde versie van te maken. Je moet dan ineens maandelijks geld gaan betalen voor je website of besluiten ergens anders overnieuw te beginnen.
Zelf gebruik ik de hosting van Neostrada, de jaarlijkse kosten liggen onder de €50,- per jaar voor hosting en een domeinnaam dus dat valt reuze mee. Hierdoor blijf je online zichtbaar en vindbaar en hoef je niet steeds opnieuw te beginnen door het besluit van een ander.

#10 houdt focus!
Houdt de focus en schrijf content. De meeste beginnende bloggers en website makers lezen heel veel en kijken veel webinars. In deze webinars worden veel cursussen verkocht.
De meeste bloggers denken dan bij het kijken naar zo’n webinar. Hey wacht eens, deze gasten verdienen €1.000,- per dag. Die cursus moet ik ook hebben! Oh wacht eens de cursus is €1.000,- ach, dat verdien ik later wel terug. Fout! de reden waarom zo’n gast €1.000,- per dag verdiend is het feit dat die cursus €1.000,- kost en als hij deze dagelijks verkoopt, verdiend hij dus €1.000,- per dag.
Dus houdt focus en maak content, heel veel content. Door veel content te maken zal google jouw website zien als een autoriteit en je hoger ranken. Hierdoor zal jij meer bezoekers krijgen op jouw website. Deze bezoekers zien dat jij goede content maakt en dat je dus een expert bent in jouw niche.
Door jouw expertise zullen bezoekers steeds terugkeren naar jouw website. Google ziet dit en zal jouw artikelen nog hoger ranken omdat het als betrouwbare content wordt beschouwd. Dit geeft meer bezoekers, dus meer klanten en daardoor meer omzet.