Tips voor het maken van een goede website

Hier zijn tips voor het maken van een goede website. Gefeliciteerd, je hebt je WordPress website ge├»nstalleerd en je website is online….. en nu?…… zul je jezelf afvragen. Je kunt nu diverse kanten op met je website het is aan jou wat je nu wilt gaan maken.

Je kunt kiezen uit onder andere de onderstaande onderwerpen:

In principe maakt het niet uit wat voor een onderwerp je op website je kiest, als je hem maar vriendelijk maakt voor je bezoeker.

Anders kunnen ze hun weg niet kunnen vinden op je website en wegklikken. Hieronder een paar tips voor het maken van een goede website.

Navigatie op je website

Een goede navigatie is essentieel voor je website. Als je een bezoeker op je website hebt wil je dat deze zo lang mogelijk bij je op de website blijft.

Door een zo simpel en overzichtelijk mogelijke menu structuur te maken zal jouw bezoeker snel zijn weg kunnen vinden op je website.

Kruimelpad

Een kruimelpad hoor ik je denken… wat is dat??
Dat is de plek waar het artikel zich bevind zodat de bezoeker in een oogopslag kan zien waar hij is.

kruimelpad

Uitstraling van de website

De uitstraling van je website is heel belangrijk. Zeg nou zelf zou jij een auto kopen als de website er zo zou uitzien?

Tips voor een goede website

Nee toch? Het is belangrijk om een professionele uitstraling te hebben. Het oog van jouw bezoeker wil immers ook wat.

Afbeeldingen

Afbeeldingen of te wel plaatjes zijn heel belangrijk op je site. Anders wordt het een grote lap tekst. Het plaatje moet wel in relatie staan met het onderwerp van de tekst anders staat dat een beetje gek.

Er zijn verschillende websites waar je gratis foto’s kunt downloaden voor je website. Wel goed opletten op de copyright en of je ze zonder vermelding op je site mag plaatsen. Anders kan het je nog duur komen te staan.

Bij onderstaande websites kun je gratis foto’s downloaden:

Afbeeldingen verkleinen

Het is wel belangrijk om afbeeldingen te verkleinen voordat je ze op je website zet. Dan bedoel ik niet in afmeting maar ik het aantal mb/kb.

De afbeeldingen maken je website anders super traag en duurt het te lang voordat de pagina geladen is.

Omdat de meeste mensen je website met een mobiel of tablet zullen bezoeken zullen ze al afhaken voordat ze nog maar een woord hebben gelezen.

Zoekpagina optimalisatie

Als je een website maakt wil je natuurlijk wel bezoekers hebben op je website. Dit kun je voor elkaar krijgen met zoekmachine optimalisatie ook wel SEO (Search Engine Optimization) genoemd.

Tips voor Google SEO

SEO is denk ik wel het belangrijkste maar ook gelijk het moeilijkste om goed in te richten voor je website. Je moet namelijk weten op welke keywords jouw bezoekers zoeken op google.

De meeste mensen gaan namelijk eerst naar google om daarna na een zoekopdracht naar een pagina te gaan. Dus als je hoog in de google ranglijsten komt dan zul je ook meer kans hebben op bezoekers.

Doorlinken

Een belangrijke tip is het doorlinken van pagina’s. Dit als service voor je bezoeker.

Schrijf je bijvoorbeeld een blog over een grasmaaier dan is het een stukje service voor jouw bezoeker om daar ook gelijk een linkje te plaatsen naar die grasmaaier zodat de bezoeker deze niet zelf op google hoeft te zoeken.

Heb je een vraag of wil je graag wat meer weten over een bepaald onderwerp? Laat dan even een reactie onder dit bericht achter.

Deel dit bericht met vrienden:

Dimphy

Mijn Passie is online marketing en met name affiliate marketing. Graag deel ik mijn kennis met jou over WordPress, zoekmachine optimalisatie (SEO), internet- en affiliate marketing