Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Het is makkelijk om te beginnen met jouw online business op basis van affiliate marketing. Wat het lastig maakt is dat je het moet opnemen tegen de grote jongens die al jaren mee draaien in jouw niche.

Zij hebben hun reputatie en betrouwbaarheid al opgebouwd, jij moet nog beginnen aan dit proces. Toch zijn er veel voordelen om je business te maken op basis van affiliate marketing.

In dit artikel zal ik alles vertellen over de voordelen van affiliate marketing.

vragen affiliate marketing

Zo veel vragen, waar moet ik beginnen?

Als je begint met je online business op basis van welke manier dan ook (dropshippen, e-commerce of affiliate marketing) heb je altijd vragen die bij je naar boven komen.

  • Zullen mijn klanten ge├»nteresseerd zijn in de producten die ik verkoop?
  • Heb ik wel voldoende startkapitaal voor de lancering van mijn product?

Met affiliate marketing hoef je je over deze bovenstaande vragen niet druk te maken. Je kunt namelijk affiliate worden van populaire producten (die bewezen goed verkopen op internet).

Je hoeft dan alleen nog maar bezoeker te genereren naar jouw affiliate link en dan de gemaakte commissie ontvangen. Je weet immers al dat het product populair is.

wanneer beginnen met affiliate marketing

Moet je alles weten van affiliate marketing voordat je kunt starten?

Nog een voordeel is dat je niet alle stappen van het proces onder de knie hoeft te hebben voordat je je business begint, dit leer je gaandeweg wel.

Kun je nog geen mooie content maken? geen probleem! Als je site eenmaal lekker loopt heb je al zo veel mooie content gemaakt dat je er een expert in bent geworden.

Je kunt dus direct starten met het opbouwen van jouw online business.

Wat als je geen startkapitaal hebt?

Met geld maak je geld

Met geld maak je geld, dat is een uitspraak die iedereen kent. Deze uitspraak is niet van toepassing op affiliate marketing.

De opstart kosten van deze online business zijn immers laag (vergeleken met e-commerce).

Het enige wat je nodig hebt is een plekje op de server voor je website, een domein naam (.nl adres), een laptop en een internet verbinding.

Wat als de bezoekers klachten hebben over de producten die ik promoot?

Nog een voordeel is dat je je geen zorgen hoeft te maken om de klantenservice. Deze hoef jij namelijk niet te verzorgen maar dit doet de eigenaar van het product of de dienst wat jij promoot.

klantenservice affiliate marketing

Verantwoordelijkheid

Dit betekend niet dat jij geen verantwoordelijkheid hebt. Als jij bewust producten en/of diensten promoot die waardeloos zijn dan gooi je je geloofwaardigheid weg.

Uiteindelijk zullen mensen jouw website negeren omdat ze weten dat het product of de dienst die jij promoot waardeloos is. En een regel bij affliate marketing is: geen bezoekers = geen inkomsten.

Dus promoot alleen producten en/of diensten waar jij 100% achterstaat en waarvan je weet dat het goed is.

Start vandaag nog met affiliate marketing

Wil jij ook jouw eigen online business opzetten met affiliate marketing? Bekijk dan deze gratis video en ontdek de geheimen van het online geld verdienen.

Als jij stap voor stap uitleg wilt over hoe je deze business kunt opzetten zonder technische kennis dan ben je bij de cursus van de affiliate marketing revolutie aan het juiste adres.

Ben jij toe aan wat meer verdieping of heb je al een website waarop jij affiliate marketing kan toepassen?

Dan is de cursus om affiliate marketing in 10 dagen op je website te implementeren de juiste keuze. Ontdek alle geheimen over het monitizen en upgraden van jouw online business.

Lees ook eens

Deel dit bericht met vrienden:

Dimphy

Mijn Passie is online marketing en met name affiliate marketing. Graag deel ik mijn kennis met jou over WordPress, zoekmachine optimalisatie (SEO), internet- en affiliate marketing