Wat is WordPress?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wordpress
  • Leestijd:5 minuten gelezen

Wat is WordPress? Het maakt verder niet uit of je een blog, webwinkel, affiliate of bedrijfswebsite wilt maken. WordPress is het content management systeem (CMS) wat voor iedereen makkelijk te leren is en gratis te downloaden.

Met WordPress kan je overal waar je internet hebt, jouw blog, webwinkel, affiliate of bedrijfswebsite bewerken zelfs op je mobiel via de WordPress app.

Na het inloggen kom je op het dashboard van jouw WordPress website. Via dit dashboard heb je de controle om de gehele website aan te passen en diverse plugins te installeren.

Hoe werkt WordPress?

Om WordPress te kunnen gebruiken heb je een domeinnaam en een server nodig. Op deze server dien je wordpress te installeren.

Voor een klein bedrag per maand is het mogelijk om bij Vimmy.nl een domeinnaam en WordPress website te realiseren. De inhoud van de WordPress website is verder in uw handen.

Snelle WordPress Hosting – Goedkoopste van Nederland | Neostrada
WordPress op zijn best! Dankzij verschillende caching technieken maken wij jouw WordPress-site nóg sneller, en met onze kundige helpdesk jou onverslaanbaar.

WordPress is opgebouwd uit verschillende onderdelen:

  • Plugins en widgets
  • Thema’s
  • Editor

Plugins en widgets

Plugins zijn kleine stukjes extra software die je met 1 klik vanuit het dashboard kunt toevoegen aan je WordPress website.

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een plugin voor die je (gratis) kunt gebruiken. Met plugins kan je bijna elke denkbare functionaliteit toevoegen aan je WordPress website.

Er zijn veel verschillende (gratis) plugins zoals:

  • contactformulieren
  • SEO (Search Engine Optimization)
  • Spam filters
  • Webwinkel software
Plugins WordPress

Thema’s

Een thema is kort gezegd het uiterlijk van de website.

Op het dashboard van WordPress heb je de optie thema’s. Hier kun je het uiterlijk van je website uitproberen, installeren of aanpassen. Er zijn veel verschillende thema’s waaruit je kunt kiezen en de meeste zijn gratis.

Je kunt kiezen voor een premium thema, deze zijn meer naar eigen inzicht aan te passen. De kosten van een premium thema kosten gemiddeld 50 euro per jaar.

Je kunt het thema ook zelf maken maar dan heb je wel veel ervaring met PHP of HTML voor nodig.

WordPress Thema

Editor

Om pagina’s of berichten te plaatsen op de website gebruikt WordPress de Gutenberg editor.

De Gutenberg editor is een WYSIWYG (what you see is what you get) editor en zet je blokken op je pagina met diverse inhoud o.a. tekst, afbeeldingen, opsommingen, videos en foto albums.

Dit is zeer makkelijk te leren voor iedereen en je hoeft er geen enkele technische kennis voor te hebben.

Editor WordPress

Wil jij meer weten over WordPress?

Download en lees de digitale handleidingen van WordPress in het Nederlands! Je leert stap voor stap hoe je een professionele website maakt met dit eBook. Deze handleidingen zijn gemaakt voor zowel beginners als gevorderden. Wij behandelen de basis functionaliteiten maar gaan wij ook dieper in op de geavanceerde opties. 

Deel dit bericht met vrienden:

Dimphy

Mijn Passie is online marketing en met name affiliate marketing. Graag deel ik mijn kennis met jou over WordPress, zoekmachine optimalisatie (SEO), internet- en affiliate marketing