Wat kost affiliate marketing

Wat tof dat je meer wilt weten over affiliate marketing. Het is (voor mij) het beste business model wat ik ken. Maar wat kost het nu om je affiliate marketing business op te zetten? In dit artikel zal ik je het uitleggen.

Inschrijven bij de kvk?

Om te beginnen hoef je niet direct naar de kamer van koophandel (KVK) te rennen om je in te schrijven. Je kunt er gewoon mee aan de slag en ervaren of het wat voor je is.

Als je meer dan €2.000,- gaat omzetten kun je je altijd nog inschrijven bij de kvk en officieel je business starten. Alles onder de €2.000,- moet je wel opgeven bij de inkomsten belasting bij inkomsten uit overige werkzaamheden.

Social media of website?

Om te beginnen met jouw affiliate marketing business moet je er over nadenken hoe je deze wilt opzetten. Wil je dit alleen via social media doen of toch via een website?

Zelf heb ik altijd liever een website, deze is namelijk van jou en blijft van jou. Op social media ben je afhankelijk van wat de bedenkers ervan voor voorwaarden maken. Ik gebruik social media wel om bezoekers naar mijn website te begeleiden. In dit artikel zal ik het alleen hebben over affiliate marketing op jouw eigen website.

vinger wijst website aan

Domeinnaam en Hosting

Om je website te kunnen maken heb je een plekje op het internet nodig waar jij jouw website kunt gaan bouwen. Dit plekje reserveer je met Hosting. Je hebt ook nog een adres nodig waar mensen jouw website kunnen vinden. Dit heet een domeinnaam.

Zelf gebruik ik neostrada en ben zeer tevreden over hun gebruiksvriendelijkheid en service. Ook zijn ze niet duur, je bent voor nog geen €50,- per jaar klaar (incl .nl domeinnaam).

WordPress en thema

Als je je hosting en domeinnaam hebt aangeschaft dan kun je beginnen met het installeren van je website. Dit doe je door het CMS programma WordPress op je hosting te installeren. Dit klinkt ingewikkelder dan het is want bij Neostrada is dat 1 klik op de knop en verder is het gewoon de stap voor stap de installatie doorlopen. Dit kost niets extra en zit bij het pakket inbegrepen.

Als je WordPress hebt geïnstalleerd dien je een thema kiezen voor je website. Met een thema regel je het uiterlijk van je website. Dit kan je zo duur maken als jezelf wilt. Er zijn diverse betaalde thema’s die je kunt gebruiken voor je site. Als je dit voor het eerst gaat doen kun je prima starten met een gratis thema. Je hebt de keuze uit veel verschillende gratis thema’s die prima functioneren voor jouw website.

computer website affiliate marketing

Plugins

Als je WordPress hebt geïnstalleerd en je thema hebt geselecteerd dan dien je nog verschillende plugins te installeren om je website goed te kunnen laten functioneren voor affiliate marketing.

Plugins zijn kleine stukjes software die ervoor zorgen dat je er net iets meer mee kan doen dan met de blanco wordpress installatie. Net zoiets als apps op je telefoon.

De plugins die ik aanraad om altijd te installeren voor een goed werkende affiliate website zijn allen gratis te downloaden via het plugins menu van wordpress. Dit zijn:

  • Yoast SEO
  • Pretty links
  • Wordfence

Hiermee heb je een prima basis om je website mee te gaan bouwen.

Affiliate marketing

Je hebt nu alles om je website te kunnen maken geregeld. Je vraagt je nu af hoe je geld kan gaan verdienen met je website. Dit alles legt Jacco Meijaard je van A tot Z uit in zijn online video cursus de affiliate marketing revolutie. Je hebt hiervoor geen technische kennis nodig.

Hij laat je stap voor stap zien hoe jij jouw affiliate website kan opzetten. Het is eigenlijk gewoon een kwestie van de video stopzetten en de stapjes nadoen op jouw eigen website. Wil je meer informatie over deze cursus bekijk dan hier zijn gratis video.

Conclusie

De conclusie van de vraag “wat kost affiliate marketing?” is dat je voor een kleine €100,- al een hele affiliate business kan opzetten om er online geld mee te verdienen. Dit is echt wel het grote voordeel van dit business model. Wil jij dit ook? Klik dan hier voor meer informatie.

Lees ook eens

Deel dit bericht met vrienden:

Dimphy

Mijn Passie is online marketing en met name affiliate marketing. Graag deel ik mijn kennis met jou over WordPress, zoekmachine optimalisatie (SEO), internet- en affiliate marketing