Is een website maken moeilijk?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wordpress
  • Leestijd:4 minuten gelezen

Is een website maken moeilijk? Heel veel mensen willen graag een website op het internet. Alleen weten niet waar ze moeten beginnen.

Bij Vimmy.nl helpen we u graag met uw website, domeinnaam en hostingspakket zodat u ook uw eigen plekje kunt maken op het wereld wijde web.

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is het adres welke u wil gaan gebruiken voor uw website bijvoorbeeld: www.domeinnaam.nl.
De naam kunt u zelf kiezen en als deze beschikbaar is vastleggen. Daarmee voorkom je dat iemand anders uw specifieke adres kan gebruiken.

Het domeinnaam koppel je aan de server waar de website staat. Dit kan een eigen server zijn of een (stukje) server bij een hostingsprovider.

Wat is een hostingsprovider?

Een hostingsprovider is een bedrijf welke ervoor zorgt dat server waarop uw website staat altijd te bereiken is en qua software up to date is.

Om een stukje server te kunnen gebruiken voor uw website dien je een hostingspakket aan te schaffen bij een hostingsprovider.

Goedkope webhosting & Domein registratie bij Neostrada
Altijd de laagste prijs, en al een eigen .NL domeinnaam vanaf €1,95.

Wat is hostingspakket?

Een hostingspakket bestaat uit verschillende elementen. Denkend aan dataverkeer, ruimte op de server, sql database, een dns server, e-mail mogelijkheden enzovoort.

U kunt de website laten bouwen door middel van statische pagina’s in php, java, css of html. Maar dan heeft u wel kennis van zaken nodig om dit te maken en/ of te onderhouden.

Het meeste wat gebruikt wordt voor het bouwen van een website is een CMS systeem. Hiervoor heb je ook een SQL server nodig om dit te kunnen gebruiken.

Wat is een SQL server?

Een SQL server heb je voor het bewaren van tabellen die je weer gebruikt voor het cms systeem. De zo geheten database. Doordat de gegevens in een database worden opgeslagen hoef je alleen maar een CMS op je server te instaleren, te koppelen aan je SQL server en je kunt de database gaan vullen met je eigen content.

Wat is een CMS systeem?

Een CMS systeem is een klein stukje “software” wat je op je hostingspakket installeert. Bekende CMS systemen zijn WordPress, Joomla of Drupal.

Vimmy.nl werkt met WordPress omdat wij dit de meest (klant)vriendelijkste CMS vinden die we kennen. Het onderhouden van een eigen website wordt hiermee een piece of cake.

Wil jij meer weten over WordPress?

Download en lees de digitale handleidingen van WordPress in het Nederlands! Je leert stap voor stap hoe je een professionele website maakt met dit eBook. Deze handleidingen zijn gemaakt voor zowel beginners als gevorderden. Wij behandelen de basis functionaliteiten maar gaan wij ook dieper in op de geavanceerde opties. 

Deel dit bericht met vrienden:

Dimphy

Mijn Passie is online marketing en met name affiliate marketing. Graag deel ik mijn kennis met jou over WordPress, zoekmachine optimalisatie (SEO), internet- en affiliate marketing