WordPress installeren hoe doe ik dat?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wordpress
  • Leestijd:4 minuten gelezen

Hoe moet ik WordPress installeren op mijn server? Er zijn verschillende manieren om WordPress te installeren.

  • Via de hostingprovider doormiddel van 1 klik
  • Zelf installeren via FTP op je eigen server

Via de hostingprovider

Bij Neostrada kun je binnen 5 minuten WordPress installeren via hun admin programma cPanel.

Log in op cPanel en ga naar de categorie Software op Softaculous Apps Installer en open het programma. Zoek WordPress op en klik op installeren.
Volg de aanwijzigingen van de wizzard en je hebt de WordPress website is ge√Įnstalleerd.

Neostrada WordPress installer

Zelf installeren via FTP op je eigen server

Om WordPress zelf te instaleren op je server heb je een MyQSL database nodig. Log hiervoor in bij je hostingprovider en zoek op waar je dit kunt aanmaken. Maak in dit menu een SQL database aan onthoud de naam van de database en het bij behorende wachtwoord je hebt dit later bij het installeren van WordPress weer nodig.

WordPress downloaden

Download de laatste versie van WordPress op https://nl.wordpress.org/ pak dit .zip bestand uit in een map en sla dit even tijdelijk op op je computer.

WordPress uploaden via FTP

Maak verbinding met je server door middel van je FTP programma. En zorg dat je de “public_folder” of de “WWW” folder hebt waar je de uitgepakte WordPress map naar toe kopieert. Zodra je deze mappen op de server hebt gezet, open je het readme.html bestand in de browser en volg de rest van de wizzard om WordPress te installeren.

WordPress Installeren

Wil jij nog meer weten over het installeren van WordPress?

Met behulp van de WordPress Installeren handleiding (eBook) leer je stap voor stap hoe je WordPress correct op je domeinnaam installeert zodat je daarna aan de slag kunt met je eigen website. Gewoon in het Nederlands! Deze handleiding is gemaakt voor zowel beginners als gevorderden.

Deel dit bericht met vrienden:

Dimphy

Mijn Passie is online marketing en met name affiliate marketing. Graag deel ik mijn kennis met jou over WordPress, zoekmachine optimalisatie (SEO), internet- en affiliate marketing